Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Inspirerende visies over kringlooplandbouw tijdens AgriFoodTech 2018

14-12-2018 0 reacties

Hoe kan hightech bijdragen aan een omslag naar kringlooplandbouw? Die vraag stond centraal voor de provincie Noord-Brabant tijdens de AgriFoodTech 2018. Met een inspirerende talkshow, een levendige stand en een interessante studentenchallenge gaf de provincie podium aan ideeën voor dit vraagstuk.

De provincie Noord-Brabant nam op 12 en 13 december deel aan de derde editie van de AgriFoodTech vakbeurs en congres.  “Absoluut twee geslaagde dagen!” aldus Janny van der Heijden (Programmamanager Innovatie en Agrofood, Provincie Noord-Brabant). Tijdens de talkshow ‘Een goed gesprek over agrofood en hightech’ werd een omslag naar kringlooplandbouw en de mogelijke invloed van hightech uitvoerig besproken.

Meer voedsel op minder land

“Hoe kunnen we meer voedsel produceren op minder land?” Met deze vraag opende Hidde Boersma (wetenschapsjournalist en documentairemaker) de talkshow. Uit zijn korte inleiding kwam een heldere visie naar voren: het is van belang dat we inzetten op hoogproductieve, hightech landbouw om zo ruimte vrij te maken voor de natuur. “Dit is beter voor zowel het klimaat als de biodiversiteit.” Na zijn inleiding nam gedeputeerde Bert Pauli (Economie en Internationalisering) plaats aan tafel, om het gesprek over kringlooplandbouw en de invloed van hightech te bespreken met: Johan van Arendonk (Chief Technology & Innovation Officer, Hendrix Genetics), Guus van Roessel (Director Business Development Processing, Lely), Kees Aarts (Chief Excutive Officer & Co-Founder, Protixs), Peter Vermeij (Landbouwraad Berlijn) en Anne Bruinsma (Chief Mobilisation Officer and Co-Founder, Farmhack). Een boeiend en inspirerend gesprek onder leiding van Anne-Marie Fokkens (o.a. presentatrice bij Omroep Brabant).

“Vandaag proberen we de wereld van de hightech in Brabant te verbinden met de wereld van agrofood,” Bert Pauli.

Studentenchallenge

Naast Bert Pauli en zijn tafelgasten, hadden de studenten - van de Technische Universiteit Eindhoven, Wageningen University & Research, Fontys, HAS Hogeschool en Avans Hogeschool - ook hun ideeën over kringlooplandbouw en de invloed van hightech. Vijf verschillende studententeams presenteerden 12 en 13 december hun prototypes op de beursvloer. De drie beste teams ontvingen na afloop van de talkshow een cheque van €500,- om hun prototype verder uit te kunnen werken.

Benieuwd naar de sfeer en beleving van de talkshow, de vakbeurs en de studentenchallenge? Bekijk hieronder de aftermovie van de provincie Noord-Brabant.

<>


Lees het laatste nieuws:

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Lees het laatste nieuws:","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showDate":true,"dateType":"digits","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

0  reacties